Samen voor een betere wereld

Aandacht voor mens en milieu is voor Allrent IT & AV Solutions een fundamentele verantwoordelijkheid. We zijn vastberaden om onze bijdrage te leveren aan een duurzame, circulaire samenleving. We geloven dat dit de sleutel is om op lange termijn waarde toe te voegen voor onze klanten, onze mensen en onze onderneming.

Circulair ondernemen Mensen Huisvesting Transport middelen Apparatuur

Mensen

Een open organisatie

Onze mensen zijn de belangrijkste ‘asset’ van onze organisatie. Energieke en betrokken medewerkers zijn een voorwaarde voor groei en continuïteit van ons bedrijf. De werkdruk bij Allrent IT & AV Solutions is vaak hoog. Daarom doen we ons best om een gezonde en harmonieuze werkomgeving te creëren. We hebben open verhoudingen waarin alles bespreekbaar is. Iedere dag is er een gezamenlijke lunch waarbij allerlei onderwerpen de revue passeren. Dit bevordert de beleving en de betrokkenheid van alle werknemers en heeft een positieve impact op alles wat we doen.

Veilig en prettig werken

We zorgen voor veilige en prettige werkomstandigheden. Zo zijn de bedrijfshallen voorzien van lichtstraten en solartubes die veel daglicht doorlaten. Werken in daglicht is minder vermoeiend dan in kunstlicht. Onze medewerkers maken hierdoor niet alleen minder fouten, ze houden ook genoeg energie over om na werktijd te sporten of te investeren in familie en gezin.

Hulp bij geldzaken

Als onze medewerkers financieel gezond zijn, hebben ze minder zorgen en hebben ze meer plezier in hun werk. Daarom helpen we ze bij het regelen van hun financiële toekomst. We bieden verzekeringen en pensioenvoorzieningen voor werknemer én gezin, altijd met behoud van eigen verantwoordelijkheid. Medewerkers die moeite hebben om financiële correspondentie te begrijpen en medewerkers die in financiële problemen zitten (of dreigen te raken), bieden we onze hulp aan.

Diversiteit in teamsamenstelling

Ons personeelsbestand wordt steeds multiculturele en daar zijn we trots op. We kijken bewust naar de samenstelling van de teams. Het liefst zien we medewerkers met verschillende culturele achtergrond samenwerken in een team. Daarnaast nodigen we proactief vrouwen uit te solliciteren in onze van oudsher door mannen gedomineerde business. Het is onze overtuiging dat meer diverse teams leiden tot betere resultaten en een prettiger werkklimaat.

Huisvesting

Energievriendelijk en prettig werken

Onze hoofdlocatie in Almere voldoet aan strenge duurzaamheidseisen ten aanzien van isolatie en klimaat- en energiebeheersing. Op het dak liggen 150 zonnepanelen, waarmee we in onze eigen energiebehoefte voorzien en zelfs energie terug leveren aan het net. Het pand is uitgerust met installaties die zorgen voor frisse, gefilterde lucht en een constante temperatuur. De stroom hiervoor wordt uiteraard geleverd door de zonnepanelen op het dak.

Andere vestigingen

In al onze panden maken we gebruik van energiezuinige led-verlichting. De panden hebben veel ramen zodat er volop daglicht binnenvalt. De vestiging in België beschikt sinds kort over zonnepanelen. De Franse vestiging, die we pas onlangs hebben betrokken, voldoet aan de op dit moment (2022) geldende duurzaamheidseisen. We overleggen regelmatig met de eigenaar welke energiezuinige maatregelen we nog kunnen treffen.

Transport

middelen

Duurzaam transport

We volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam transport nauwlettend. Steeds meer binnensteden zijn verboden terrein voor vervuilende verbrandingsmotoren en alleen nog toegankelijk voor elektrisch aangedreven auto’s. We willen graag de overstap maken naar elektrische voertuigen, maar die zijn op dit moment nog te beperkt in accucapaciteit en rijtijd. Daarom investeren we nu nog in de nieuwste generatie van energiezuinige dieselvoertuigen. Wij staan te popelen om ons wagenpark te elektrificeren.

Geen onnodige kilometers

Onze dieselbussen en auto’s worden perfect onderhouden om ze zo ‘schoon’ mogelijk te laten rijden. We vragen onze chauffeurs Het Nieuwe Rijden toe te passen: zuinig rijden om op die manier bij te dragen aan vermindering van de CO2-uitstoot. De afdeling logistiek en planning plant alle ritten iedere dag zo gunstig mogelijk. Dat scheelt duizenden onnodige kilometers per jaar. Soms worden zelfs de goederen een dag eerder afgeleverd omdat dit beter past in een energiezuinige planning.

Circulair

ondernemen

Verhuur is superduurzaam

Alleen al door de aard van onze business (de verhuur van AV- en IT-apparatuur) leveren wij een grote bijdrage aan een circulaire samenleving. Onze materialen worden immers vele malen hergebruikt. Apparaten die niet meer inzetbaar zijn voor verhuur, schenken we meestal aan een goed doel, vereniging of school. Van oude en beschadigde apparaten winnen we de materialen die nog bruikbaar zijn, zelf terug voor hergebruik. Apparatuur die terugkomt uit de langdurige verhuur (HaaS en DaaS), wordt weer ingezet in de korte-termijnverhuur. We gebruiken duurzame verpakkingen (vooral flightcases) waardoor onze afvalstromen minimaal zijn.

Duurzame leveranciers

We doen zaken met fabrikanten die zich actief inzetten voor circulariteit. Ze beperken hun water- en energiegebruik, zijn zuinig met materialen en maken gebruik van gerecyclede materialen. Ze proberen de levensduur van hun apparatuur te verlengen en de afvalstroom te verminderen. Ook werken onze leveranciers hard aan een milieuvriendelijke toeleveringsketen en hebben zij zich doelen gesteld om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Apparatuur

Onze Toewijding aan een Groenere Toekomst

Feitelijk zijn we door de aard van onze business een erg duurzame onderneming. We leveren bijna ongemerkt een grote bijdrage aan de circulariteit door het verhuren van equipment. We zijn buitengewoon zuinig op de gebruikte apparaten waardoor levensduur verlenging een feit is. Wanneer een apparaat niet meer inzetbaar is voor verhuur wordt het veelal geschonken aan een goed doel, vereniging, stichting of school. Bij een noodzakelijke vervanging bijvoorbeeld vanwege ouderdom of een schade worden de materialen die herbruikbaar zijn door ons zelf teruggewonnen en hergebruikt. Het echte afval wordt correct afgevoerd door de aangewezen instanties. De in de HAAS en DAAS proposities verhuurde apparaten worden na afloop van de overeenkomst weer ingezet in de korte termijn verhuur. We gebruiken duurzame verpakkingen (met name flightcases) waardoor onze afvalstromen worden gereduceerd tot een minimum.

We doen zaken met fabrikanten die circulariteit en verminderd water- en energiegebruik hoog in het vaandel hebben staan. Zij tonen een grote mate van bewustzijn, vertalen dat naar doelen en monitoren de voortgang. Zo beperken zij het bronnengebruik zoals materiaal gebruik, energie, en maken ze gebruik van gerecyclede materialen. Ze trachten de levensduur van de geproduceerde apparatuur te verlengen en de afval stroom te verminderen. Ook wordt er door hen hard gewerkt aan het realiseren van een milieuvriendelijke toeleveringsketen en hebben zij zich doelen gesteld om in 2030 co2 neutraal te zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Weten wat we voor elkaar kunnen betekenen en van gedachten wisselen? Message!